MEDICAL AND SOCIAL INSTITUTION

retirement home, begnins – 5th prize

The new retirement home of Begnins is located on an exceptional site.

Well connected to the main cantonal route, it benefits from a peaceful atmosphere and breath-taking views of the coast and lake.

The south façade faces the terrace, and the garden, with its fluid shapes, encourages the residents to take a scenic walk. The ground floor offers adjoining common spaces that connect with existing access from the Residence Plein Sud.

The administrative area located in one wing is linked to the rest of the building via the reception area. Everything is interconnected yet maintains a concept of security and privacy.

The first floor, with the psychogeriatric unit, is perfectly secure. It has two living units, a central shared area for the care unit and a terrace, all contained on one level, while the geriatric unit is situated on the second floor.

Lire plus